Son Güncelleme : 23.07.2019

 

A. Çerez (Cookie) Politikası

1. Çerez nedir?

Çerez, web sitemiz ve internet tarayıcılarımızda bilgi toplayabilmek, tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla kullandığımız ve bilgisayarınıza, telefonunuza ya da herhangi bir başka cihazınıza yerleştirilen küçük metin dosyalarıdır. Bu metin dosyalarının yanı sıra, çerezler gibi tanımlayıcı işlev gören yazılım ya da diğer etiketler de çerez olarak adlandırılacaktır.  Çerezler, ziyaret ettiğiniz sayfalara ilişkin verileri tarayıp düzenler ve web sitesini sizler için kullanıcı dostu kılmayı amaçlar. Tüm bunları yaparken, cihazınıza herhangi bir zarar vermezler.

2. Çerezler hangi amaçla kullanılır?

Çerezler, genel olarak, web sayfasının işlevini tam olarak yerine getirebilmesi için kullanılır.  İnternet sitemizde, oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanılır. Oturum Çerezleri, siz tarayıcınızı kapattığınızda çalışmayı durdurur. Kalıcı çerezler ise sabit diskinizde uzun süre kalır. Çerezlerin ana amacı, web sitemizi ziyaret tecrübenizin iyileştirilmesi, size özel hale getirilebilmesi ve daha önceki tercihlerinizden yola çıkarak öneriler sunulabilmesidir. Çerezler, taleplerinizi ve sorunlarınızı tespit edebilmek, aramalarınızı hızlı sonuçlandırmak, tercihlerinize ilişkin verileri muhafaza edebilmek, hesabınızı doğrulayabilmek, hesaba girişinizi belirlemek için kullanılmaktadır.  Aynı şekilde, sayfalar arasında gezinirken güvende ve emniyette olmanız için çerezlerden faydalanırız.  Rızanız doğrultusunda, siteye giriş yaptığınızda sizlerle paylaşacağımız reklamları geliştirmemiz amacıyla da çerezleri kullanırız. Örneğin, daha önce web sitemizi ziyaret edip ürün satın aldığınızda veya uygulamalarımızı kullanılması halinde, çerezleri kullanarak size reklamlar yayınlayabiliriz. Bu reklam kampanyalarının performansını ölçmek için de çerezleri kullanırız. Keza, bir reklamın veya ürün görselinin, kaç kez gösterildiğini sayabilmek, bunlara ilişkin istatistikleri oluşturabilmek için de çerezlerden yararlanırız. 

3. Hangi bilgilerinizi çerezlerimize kaydetmeyiz?

Adresiniz, şifreniz, kredi ya da debit kart bilgileriniz gibi hassas nitelikteki kişisel verileriniz çerezlere kaydedilmez. 

4. Çerezleri kim kullanır?

Pollective.io web uygulaması üzerinden toplanan çerezleri Pollective Araştırma Reklam Danışmanlık ve Teknoloji Anonim Şirketi (“Şirket”) olarak biz kullanırız. Ayrıca, bağlı olduğumuz şirketler, web sitesi sözleşmelerini yerine getirdiğimiz iş ortaklarımız ve bize bağlı çalışan acente, ticari temsilci ve ticari vekil gibi tacir yardımcılarımız kullanabilirler. 

5. Üçüncü kişiler, web sitemizle bağlantılı olarak çerez kullanabilir mi?

Web sitemizi ziyaretleri sırasındaki kullanıcıların deneyimlerini iyileştirmek ve geliştirmek amacıyla işbirliği içinde olduğumuz iş ortaklarımız ya da hiçbir iş birliğimiz bulunmaksızın web sitemizde sadece reklam vermekte olan harici kuruluşlar, üçüncü taraf çerezi niteliği taşıyan çerezleri kullanabilirler. Bunun dışındaki tüm çerezlerden depolanan bilgiler, yalnızca bizim tarafımızdan kullanılır.  Üçüncü taraf çerezlerin temel amacı, erişim istatistikleri elde edip ödeme işlemlerinin garantisini sağlamaktır. Bu çerezlerin nasıl kullanıldığını incelemek isterseniz, lütfen çerezi kullanan tarafın kendi ilkelerini gözden geçiriniz. 

6. İnternet Sitelerimizde Kullanılan Çerezler

  • Reklam: Davranışsal ve hedef odaklı reklamların ziyaretçilere gösterilmesi amacıyla kullanılmaktadır. 3 ay.Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkünüdür.
  • Facebook: Bu tür çerezler, Facebook üyelerinin (veya üye olmayan kişilerin) pazar analizi ve ürün gelişimi amacıyla izlenmesini sağlar. Çerezin ilk kurulumundan itibaren 2 yıl. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkünüdür.
  • Google analitikleri: Bu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. Google, bu istatistiklere toplumsal istatistikler ve ilgilere ilişkin veriler eklemek suretiyle, kullanıcıları daha iyi anlamamızı sağlar. Sitemiz, Google Analitik çerezleri kullanmaktadır. Söz konusu çerezler ile toplanan veriler, ABD’de bulunan Google sunucularına aktarılmakta ve söz konusu veriler Google’ın veri koruma ilkeleri ile uyumlu olarak muhafaza edilmektedir. Google’ın analitik veri işleme faaliyetleri ve kişisel verilerin korunması konusundaki ilkeler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak için burayı tıklayabilirsiniz. Son güncellemeden itibaren 2 yıl. Çerezlerin Kontrolü https://tools.google.com/dlpaqe/gaoptout
  • Teknik Çerezler Oturum: Oturum çerezleri oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. İlk kurulumundan itibaren 82 yıl. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkünüdür.
  • Kişiselleştirme Çerezleri Dil: Kullanıcının seçtiği dili kaydeder ve buna uygun seçenekler sunar. Sınırsız, tarayıcıdan ayar/silme yapılana kadar bilgisayarda kalıyor. Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkünüdür. Mobil Eğer kullanıcı Siteyi mobil bir cihazdan ziyaret ediyorsa, ana web sitesini göstermek için kullanılır. (Örneğin, cihazın Flash’ı etkinleştiridiği), ya da Flash’a ihtiyaç duymayan bir mobil sitede olduğunu. Kaynak site kullanıcının tercihlerinin daha iyi anlaşılabilmesi için kaydedilir. Oturum Çerezi Tarayıcı ayarları aracığıyla kabul etmek ya da reddetmek mümkünüdür.

7. Çerezleri Nasıl Kontrol Edebilirim?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

  • Google Adwords https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=en
  • Google Analytics https://tools.google.com/dlpage/gaoptout Google Chrome http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
  • Internet Explorer https://support.microsoft.com/en-us/help/17442/windows-internet-explorer-delete-manage-cookies
  • Mozilla Firefox http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
  • Opera http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
  • Safari https://support.apple.com/kb/ph19214?locale=tr_TR

B. Kişisel verilerin korunmasına ilişkin esaslar

Değerli kullanıcılarımız ve üyelerimiz,

İşbu Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Esaslar kapsamında, www.pollective.io(“Websitesi”) üzerinden yapacağınız üye olma, ürün satın alma ve sair tüm işlemlerde, sizlere sunulan hizmetin gereği gibi yerine getirilebilmesi için tarafınıza ilişkin bazı verileri sizlerin onayı doğrultusunda kayıt altına almaktayız.

Sizlerin verilerinin gizliliği, gereği gibi korunabilmesi ve kaydedilmesi bizler için son derece önemli olup, tarafınızın bu hususa ilişkin eksiksiz şekilde bilgilendirilmesi ise olmazsa olmazdır. Bu sebeple, sizleri mevzuata uygun şekilde bilgilendirebilmek için işbu Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Esaslar beyanını paylaşmaktan memnuniyet duyarız.

1. Kişisel verilerinizi neden topluyoruz?

  • Öncelikle, Websitesi üzerinden sizlere sunduğumuz hizmetlerin gereği gibi ifa edilmesini sağlayabilmemiz ve 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve buna bağlı olarak düzenlenen yönetmelikler uyarınca yerine getirmekle mecburi olduğumuz şartlar sebebiyle bizimle paylaştığınız kişisel verileriniz kayıt altına alınmaktadır.
  • Bu kayıt altına alma işlemi, tamamen, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu hükümlerine uygun şekilde gerçekleştirilmektedir. Keza, internet ortamında sağladığımız hizmete ilişkin 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve ilgili mevzuat ile tarafımıza bazı yükümlülükler getirilmiş, sizleri de etkileyebilecek yaptırımlar öngörülmüştür.
  • Son olarak, Websitesi üzerinden onay vermeniz halinde, sizlere ticari elektronik ileti gönderebilmemiz için de, kişisel verilerinizi kayıtlarımızda bulundurmamız gerekmektedir.
  • Sizler tarafından paylaşılan doğru ve güncel bilgilerin uygun şekilde kaydedilmesi, ileride doğabilecek herhangi bir uyuşmazlık halinde, hem sizleri hem de şirket olarak bizi koruyabilecek, böylelikle, haksız yaptırımların mümkün olduğunca önüne geçilebilecektir.

2. Kişisel verilerinizin işlenmesi ne demektir?

  • Veri işleme, kişisel verilerin, tamamen veya kısmen otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla kaydedilmesi, depolanması, muhafaza edilmesi, değiştirilmesi, yeniden düzenlenmesi, açıklanması, aktarılması, elde edilebilir hale getirilmesi, sınıflandırılması ya da kullanılmasının engellenmesi gibi veriler üzerinde gerçekleştirilen her türlü işlem verinin işlenmesi olarak değerlendirilmiştir. Kanunda sayılan işlemler örneklendirici olup, veri üzerinde gerçekleştirilen her işlem veri işleme olarak kabul edilmiş ve bu işlemlerin gerçekleştirilebilmesi için siz Kullanıcıların açık onayı aranmıştır.

3. Kişisel verileriniz nerede toplanıyor? Veri sorumlusu kimdir?

  • Bizimle paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz, 0732127362800001  mersis numaralı Evliya Çelebi Mahallesi Sadi Konuralp Cad. Nejat Eczacıbaşı Apt. No:5/2 Beyoğlu İstanbul adresinde mukim Pollective Araştırma Reklam Danışmanlık ve Teknoloji Anonim Şirketi unvanlı şirketin (“Veri Sorumlusu”/“Şirket”) kayıtlarında tutulmaktadır. Şirket tüm bu bilgilerinizi, yasal mevzuata uygun şekilde ve sizin onay vermeniz halinde kaydetmekte olup, bilgilerinizin gizliliği için her türlü tedbiri almak, sizi, sunmuş olduğu hizmetlerden gereği gibi yararlandırabilmek için servis sağlayıcıları, tedarikçileri, veya bunların belirleyeceği üçüncü kişiler, müşteri hizmetleri ile yine sizin onayınız kapsam ve doğrultusunda paylaşmakla yükümlüdür. 

4. Hangi verileriniz sizden talep edilebilir?

  • Şirket, ifa edeceği hizmetin gereği gibi yerine getirilebilmesi için sizden, ad, soyad, doğum tarihi, cep telefonu numarası, e-posta, cinsiyet, adres, T.C. kimlik numarası, herhangi bir sosyal medya aracılığı ile üye olmayı seçmeniz durumunda ise o sosyal medyada erişilmesine onay verdiğiniz bilgiler gibi kişisel bilgilerinizin tamamını, birini ya da birkaçını sizden talep edebilecektir.

5. Onay nasıl veririm? Onayımı nasıl geri alırım?

  • Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin onayın, verilerinizi bizimle paylaşmadan önce verilmesi esastır. Bu sebeple, Üyelik ve Kullanıcı Şartları Sözleşmesi’ne ya da Mesafeli Satış Sözleşmesi’ne taraf olurken, içinde onay kapsamı ve şartları belirtilen “Kişisel Verilerimin İşlenmesine İlişkin Onay” butonu görüntülenecektir. Bu butona tıklayarak onay kapsamını görebilir, içeriğini detaylıca inceleyebilirsiniz. Eğer belirtilen onay kapsamı içeriğini değiştirmek isterseniz, Şirket’e, info@pollective.com.tr adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Kişisel verilerinizin işlenmesine onay vermek istemezseniz, belirttiğimiz butona tıklamayabilirsiniz. Verdiğiniz onayı her zaman ve ücretsiz geri almak için, Şirket’e, info@pollective.com.tr e-posta adresinden ulaşabilirsiniz.

6. Onayımı geri aldığım zaman verilerime ne olur?

  • Onayınızı geri aldığınız zaman, yasanın verilerin saklanmasını zorunlu tuttuğu haller veya aksini gerektirecek makul bir gerekçe olması halleri (mesafeli satış sözleşmesinin ifası gibi) saklı kalmak kaydıyla, işlenen kişisel verileriniz silinir, anonim hale getirilir veya derhal imha edilir. Yapılan işleme ilişkin bilgilendirme, tarafınıza, tarafınızın seçtiği iletişim kanalı ile sağlanacaktır.

7. Kişisel verilerim aktarılacak mı? Onayım olmaksızın üçüncü kişilere aktarılır mı?

  • Kişisel verileriniz, Şirket’in size vermiş olduğu hizmetin gereği gibi ifasının sağlanabilmesi için yalnızca onayınız doğrultusunda aktarılır. Verilerin aktarıldığı üçüncü kişinin kanunen gerekli yükümlülükleri taşıyıp taşımadığı hususuna ilişkin tüm sorumluluk Şirket’e aittir.

8. Hangi hallerde kişisel verilerimi işlemek için onayım aranmaz?

  • Kanunlarda açıkça öngörülmesi. (Diğer yasal düzenlemelerde istisna tanınması geçerli olmayacaktır.)
  • Fiili imkansızlık veya zaruret hali sebebiyle rıza alınmasının mümkün olmaması hali veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.
  • Veri Sorumlusunun hukuki yükümlülüğü için verinin açıklanmasının zorunlu olması hali,
  • İlgili verinin veri sahibi tarafından alenileştirilmiş olması.
  • Sözleşme ilişkisinin varlığı. (Eğer bizimle mesafeli satış sözleşmesi akdetmişseniz, sözleşmenin gereği gibi yerine getirilebilmesi için, verilerinizi işleyebiliriz.)
  • Bir hakkın tesisi için verinin işlenmesinin zorunlu olması.
  • Veri sahibinin temel hak ve özgürlüklerine halel getirmemek kaydıyla Veri Sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hallerinde, verilerinizin işlenmesi için onayınız aranmayacaktır.

9. Veri sahibi olarak haklarım nelerdir?

Veri sahibi olarak, yukarıda belirttiğimiz Veri Sorumlusuna iletişim kısmında belirttiğimiz e-mail adresi üzerinden e-posta aracılığı ile yazılı bildirimde bulunarak, aşağıdaki hususların tamamı hakkında her zaman bilgi talep edebilirsiniz:

  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerin işlenme amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurtiçinde veya yurtdışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme,
  • Kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
  • Verilerin düzeltilmesi, silinmesi veya yok edilmesi halinde, bu durumların kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen kişisel verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme.

10. İletişim bilgileri

Kişisel verilerinize ilişkin tüm bilgi taleplerinizi, onay kapsamınıza ilişkin hususları ya da verdiğiniz onayı geri alma yönündeki tüm taleplerinizi, yukarıda açık adresi belirtilen Veri Sorumlusuna, info@pollective.com.tr e-posta adresi üzerinden istediğiniz her zaman iletebilirsiniz. Tüm talepleriniz, talebin ulaşmasından itibaren en kısa zamanda yanıtlanacak, sonuç, seçtiğiniz iletişim kanalı ile size bildirilecektir.

C. Kullanıcılarına ilişkin aydınlatma metni

İşbu Aydınlatma Metni veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden Pollective Araştırma Reklam Danışmanlık ve Teknoloji A.Ş. (“Pollective”) tarafından Pollective’nin 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“Kanun”) uygun olarak Pollective müşterilerinin/kullanıcılarının kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin açıklamalarda bulunmak ve bilgilendirmek amacıyla kaleme almıştır. Pollective ile paylaştığınız kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı bilgiye www.pollective.io adresinde yer alan Pollective Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan (KVK Politikası) erişebilirsiniz.

1. Kişisel verilerin işlenme amacı

Pollective tarafından toplanan kişisel verileriniz aşağıdaki amaçlar doğrultusunda Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dahilinde işlenecektir. Pollective tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası kapsamında; – Müşterileri/kullanıcı memnuniyeti aktivitelerinin planlanması ve/veya icrası – Ürün ve hizmetlerin satış ve pazarlaması için pazar araştırması faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası – Ürün ve/veya hizmetlerin pazarlama süreçlerinin planlanması ve/veya icrası – Pollective’in sunduğu ürün veya hizmetlerden en yüksek faydanın elde edilmesi için ilgili süreçlerin planlanması ve/veya icrası Pollective tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi kapsamında; – Ürün ve/veya hizmetlerin satış süreçlerinin planlanması ve/veya icrası – Satış sonrası destek hizmetleri aktivitelerinin planlanması ve/veya icrası – Müşteri/kullanıcı ilişkileri yönetimi süreçlerinin planlanması ve/veya icrası – Müşteri/kullanıcı talep ve/veya şikayetlerinin takibi – Sözleşme süreçlerinin ve/veya hukuki taleplerin takibi Pollective’nin ve onunla iş ilişkisi içerisinde olan ilgili kişilerin hukuki, teknik ve ticari iş güvenliğinin temin edilmesi kapsamında; – Pollective denetim faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası – Pollective faaliyetlerinin şirket prosedürleri ve/veya ilgili mevzuata uygun olarak yürütülmesinin temini için gerekli operasyonel faaliyetlerin planlanması ve icrası – Pollective operasyonlarının güvenliğinin temini – Verilerin doğru ve güncel olmasının sağlanması – Yetkili kuruluşlara mevzuattan kaynaklı bilgi verilmesi Pollective tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi kapsamında; – Bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması, denetimi ve icrası – Bilgi teknolojileri alt yapısının oluşturulması ve yönetilmesi – Finans ve/veya muhasebe işlerinin takibi – Hukuk işlerinin takibi – İş faaliyetlerinin etkinlik/verimlilik ve/veya yerindelik analizlerinin gerçekleştirilmesi faaliyetlerinin planlanması ve/veya icrası – İş faaliyetlerinin planlanması ve icrası – Kurumsal iletişim faaliyetlerinin planlanması ve icrası -Pollective’in ticari ve/veya iş stratejilerinin planlanması ve icrası kapsamında; –  iş ortakları ile ilişkilerin yönetimi – Stratejik planlama faaliyetlerinin icrası – iş ortaklarının performans değerlendirme süreçlerinin planlanması ve takibi.

2. Kişisel veri toplamanın yöntemi ve hukuki sebebi

Kişisel verileriniz Pollective tarafından e-mail, ilgili internet siteleri ve mobil uygulama gibi kanallardan, Pollective’in erişimine imkan verdiğiniz sosyal medya hesapları üzerinden elektronik ortamda ve/veya çağrı merkezi kanalıyla toplanmaktadır. Kişisel verileriniz ayrıca Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında ve bu Aydınlatma ve Rıza Metni’nin 1. ve 2. maddelerde belirtilen hukuki sebepler ve amaçlar doğrultusunda işlenebilecek ve paylaşılabilecektir.

3. Pollective tarafından açık rızanız doğrultusunda işlenen kişisel veriler ve işleme amaçları

Pollective, aşağıda belirtilen kişisel verilerinizi, yine aşağıda belirtilen amaçlarla, işbu Aydınlatma ve Rıza Metni’ni onaylamanız ile verdiğiniz açık rızanız kapsamında işleyebilecektir. – Pollective ile olan hukuki ilişkiniz kapsamında paylaşmış olduğunuz kimlik bilgileriniz, iletişim bilgileriniz, işlem bilgileriniz ile pazarlama bilgileriniz tarafınıza ürün ve hizmetlerin pazarlama süreçlerinin planlanması ve icrası ile şirketin sunduğu ürün ve hizmetlerden en yüksek faydanın elde edilmesi için ilgili süreçlerin planlanması ve icrası kapsamında Pollective tarafından e-posta anlık bildirimlerin yapılması, kullanıcı alışkanlıklarının tespit edilerek hedefleme, profilleme ve analizlerin yapılması, tarafınıza indirimli kampanya sunulması, özelleştirilmiş içeriklerin sunulması, dijital pazarlama, yeniden pazarlama, reklam yapılması, Pollective iş ve stratejilerine ilişkin süreçlerin planlanması ve geliştirilmesi kapsamında tarafınıza yapılan reklamlara ilişkin değerlendirme, analiz ve optimizasyon faaliyetlerinin yapılması, şirketin sunduğu ürün ve hizmetlerin satış ve pazarlaması için pazar araştırması faaliyetlerinin planlanması ve icrası kapsamında pazar araştırmaları ve anketlerin yapılması amaçlarıyla işlenebilecek ve paylaşılabilecektir. – Ayrıca yine Pollective ile olan hukuki ilişkiniz kapsamında paylaşmış olduğunuz, araştırma katılımlarına verdiğiniz bilgiler isimsiz bir şekilde araştırmasına katıldığınız 3. parti şirketler ile paylaşıbabilecektir. Bir markanın araştırmasına katılarak bu paylaşıma onay verdiğinizi kabul etmiş oluyorsunuz.

4. Kişisel veri sahibinin hakları

Kanun’un 11. maddesi kapsamında kişisel veri sahibi olarak sizlere aşağıda belirtilen haklar tanınmıştır: – Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme, – Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme, – Kişisel verilerinin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme, – Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme, – Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, – 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme, – İşlenen verilerinizin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, – Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme Kişisel veri sahipleri olarak, haklarınıza ilişkin taleplerinizi www.pollective.io adresinde yer alan Pollective Kişisel Verilerin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nda belirtilen yöntemlerle Pollective’e iletebilirsiniz. Pollective talebin niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Pollective’in Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarife üzerinden ücret talep etme hakkı saklıdır.

 

🗝 Kullanıcı Sözleşmesi   |  🔒 Gizlilik ve Çerez Politikası   |   🥰 Ekip   |    💼 Enterprise   |  🎈 Sıkça Sorulan Sorular